Spárgás- borsós quiche - Otthon ízei

Spárgás- borsós quiche

Egy klasszikus francia étel, omlós tésztával és gazdag töltelékkel.

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj (hideg)
  • kb.3 evőkanál víz
  • egy csipet só
A töltelékhez:
  • 5-6 szál spárga
  • 15-20 dkg borsó
  • 4 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 15-20 dkg reszelt sajt
  • 10-15 dkg császárszalonna
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a csipet sót. Hideg víz folyamatos adagolásával összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagolva körülbelül 30 percig hűtőben pihentetjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A szalonnát apró kocákra vágjuk és megpirítjuk. Hozzáadjuk a spárgát, a zöldborsót és 4-5 percig összesütjük őket.  A 4 tojást felütjük és villával felverjük. Hozzáadjuk a sajtot, a tejszínt, a petrezselymet és összekeverjük.

Tipp:  keverhetünk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt is.

Ízlés szerint sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát a tepsi méretéhez igazítva kinyújtjuk ügyelve arra, hogy legyen pereme.

Előmelegített sütőben, 190°-on, körülbelül 5 percig elősütjük. Az elősütés után a tésztára szórjuk a borsós keveréket és felöntjük a tojásos egyveleggel. Sajttal megszórjuk a tetejét és 190°-os sütőben, 25-30 percig készre sütjük.

Tipp: akkor van kész az ételünk, ha megmozgatjuk és már nem mozog a közepe, valamint, ha kissé megpirult.

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.