Császárné pizzája - Otthon ízei

Császárné pizzája

Aszalt paradicsomos szósz, lehelet vékony spanyol sonka, rukkola és parmezán darabok.

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • egy csipet só
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • egy csipet cukor
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • igény szerint víz
A paradicsomszószhoz:
  • 2-3 dl sűrített (lehetőleg házi) paradicsomszósz
  • ízlés szerint friss bazsalikom
  • ízlés szerint friss oregánó
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • pár csepp olíva olaj
  • ízlés szerint só
  • 5-6 db napon szárított paradicsom
  • ízlés szerint parmezán
  • ízlés szerint bors
Feltét:
  • 6-8 szelet serrano sonka
  • zöld olívabogyó
  • parmezánforgács
  • 1 csomag vizes mozzarella
  • 2-3 marék rukkola
  • olíva olaj
  • balzsamecet
  • 5-6 db koktélparadicsom

Elkészítés:

A tészta:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat  és a felfutott élesztőt. A víz folyamatos adagolásával közepesen lágy tésztát gyúrunk.

Meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.

A pihenés után lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk és kör alakúra vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk és 170°-on, előmelegített sütőben, körülbelül 5 percig elősütjük.

A szósz:

A fokhagymát felaprítjuk és egy pár csepp olíva olajon megfuttatjuk. Az aszalt paradicsomot egy aprító segítségével a lehető legpépesebbre őröljük, majd hozzáadjuk a fokhagymához és egy picit összepirítjuk. Igény szerint felöntjük paradicsomlével. (Ügyeljünk arra, hogy megfelelően sűrű maradjon). Sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesítjük. A végén egy csipetnyi parmezánnal fűszerezzük és összeforraljuk.

A feltét:

Az elősütött tésztát a szósszal megkenjük. Ráfektetjük a sonkát, a karikára vágott olíva bogyót, a parmezánforgácsokat és a szeletekre vágott mozzarellát majd készre sütjük.

Közben a rukkolát egy tálba tesszük és hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat. Egy pár csepp balzsamecet és olívaolaj hozzáadásával salátát készítünk.

Ha a pizza kisült még forrón felszeleteljük és a rukkolasalátával gazdagon beterítjük és melegen fogyasztjuk.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.