Sajtos sonkás korong - Otthon ízei

Sajtos sonkás korong

Levesbetét, egy kicsit másképp. Ropogós sajt, puha sonka/bacon kockák.

Hozzávalók 6 koronghoz:

  • 5-6 dkg sonka/bacon
  • 3 dkg trappista
  • 3 dkg füstölt sajt
  • 1 kocka vaj

Elkészítés:

A sonkát apró kockára vágjuk, a sajtokat lereszeljük, a vajat megolvasztjuk.

A hozzávalókat egy tálban összekeverjük és kis golyókat formálunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és egy kanál segítségével egy kicsit kilapítjuk. (Ne ijedjünk meg, ha picit szétesik, az olvadó sajt úgyis összefogja)

Tipp: egymástól távolabb helyezzük őket, hogy tudjanak terülni.

Előmelegített sütőben, 180°-on ropogósra sütjük őket.

Elsősorban krémlevesekhez kínáljuk.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.