Sajtkrémmel töltött sült paprika - Otthon ízei

Sajtkrémmel töltött sült paprika

Kiváló köret, szinte bármilyen hús mellé, hidegen és melegen is egyaránt fogyasztható.

Hozzávalók 4 főre:

  • 6 db közepes méretű fehér paprika
  • 4 db tömlős krémsajt (natúr vagy tejszínes)
  • 1 doboz feta sajt ( én a Presidentet ajánlom)
  • 20 dkg bacon (szeletelve)
  •  1 kocka vaj

Elkészítés:

A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk.

A csumáját nem vágjuk ki, hiszen a töltésnél szükségünk lesz rá, hogy ne folyjon ki belőle a krémsajt.

A félbevágott paprikákat színültig megtöltjük a krémsajttal,  és a fetasajtból 2-3 kockát nyomkodunk bele.

A töltés után baconbe tekerjük, és kivajazott tepsibe helyezzük.

Előmelegített sütőben körülbelül 20-30 perc alatt, 180°-on légkeverésen vagy grillen arany-barnára pirítjuk.

Tipp: ha a félbevágott paprikákat sütés előtt serpenyőben egy pici olíva olajon megpirítjuk, azzal fokozhatjuk az ízhatást.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.