Instagram

Follow Me!

Hozzávalók:

  • 1/4 fej jégsaláta
  • 10 dkg rukkola
  • 5 db piros retek
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1/2 kígyóuborka
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1/4 teáskanál reszelt gyömbér
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 doboz feta sajt
  • 1 evőkanál olíva olaj

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. Ízlés szerinti nagyságúra felaprítjuk és egy közepes méretű keverőtálba tesszük. A feta sajtot felkockázzuk és azt is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk és 1 evőkanál olívaolaj segítségével összeforgatjuk, állni hagyjuk.

Közben elkészítjük az öntetet. A mézet, a mustárt és a gyömbért jól kikeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a salátára öntjük. Fél órát hűtőben pihentetjük hogy összeérjenek az ízek.

Tipp: tálaláskor magvakkal, vagy pirított hagymával is megszórhatjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Vitaminbomba a hideg, téli napokra.

Könnyíti a nehéz, zsírosabb ételeket. A friss, harsogós saláta íze páratlan.

Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..