Instagram

Follow Me!

Mutatós, gyors és nagyon finom.

Hozzávalók kb. 12 db rózsához:

Tészta:
  • 2 csomag leveles tészta
Töltelék:
  • 4-5 db közepes alma
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 csomag vaniliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 liter tej
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, kettévágjuk és megszabadítjuk a magházuktól. Vékony szeletekre vágjuk. (Körülbelül 3-4 mm.)

Egy magas falú edényben vizet forralunk, amibe beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet, a szeletekre vágott almákat és 2-3 percig jól összeforraljuk.

Tipp: csak addig pároljuk őket, amíg jól kezelhetővé, könnyen hajlíthatóvá válnak, ne főzzük túl!

Szalvétára, vagy papírtörlőre kiszedjük őket és leitatjuk róluk a vizet.

A pudingporból a tejjel és a cukorral közepes sűrűségű pudingot készítünk.

A leveles tésztákat lisztezett deszkán kinyújtjuk és 6 egyforma részre vágjuk.

A tésztákat megkenjük a félig kihűtött vaníliás pudinggal. Ráfektetjük az almákat úgy,hogy egy kicsit fedjék egymást, és jól láthatóan kilógjanak, tehát a szélére rajuk. Megszórjuk a fahéjjal. Ráhajtjuk a tészta alját, és feltekerjük.

Kivajazott muffin formába helyezzük. Így cselekszünk mind a 6 résszel.

180°-on, előmelegített sütőben, körülbelül 35 percig sütjük.

Tálaláskor fahéjas cukorral, vagy porcukorral hintjük meg.

Otthon ízei Otthon ízei

Rögtön puha palacsintatészta, ami nem ragad le, nem szakad szét, és könnyen süthető.

Nem túl egyszerű, de annál finomabb, csupa csokis sütemény. A barátom kedvence, így gyakran készül nálunk.

Az ősz legfinomabb ízei bújnak meg ebben a tortában, amelyek tökéletes kiegészítései egy borús, szürke hétköznapnak is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..