Ropogós bundás kentucky csirkeszárnyak - Otthon ízei

Ropogós bundás kentucky csirkeszárnyak

Nálunk mindenki nagyon szereti a gyorséttermi csirke szárnyakat, így megpróbáltam elkészíteni, aminek nagy sikere lett.

Hozzávalók 4 főre:

  • 12  db csirkeszárny
  • 4-6 púpos evőkanál liszt
  • kevés víz
  • 4-5 evőkanál kukoricapehely
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fokhagyma bors
  • ízlés szerint chili pehely
  • 1 csipet sütőpor
A sütéshez:
  • olaj
A ranch szószhoz:
  • 2 dl író
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 kis csokor snidling
  • 2-3 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál mustár
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

Elkészítés:

A húsokat megtisztítjuk és 2-3 darabba vágjuk. Megsózzuk.

A húsokat a következő masszában mártjuk meg: a liszthez hozzáadunk egy kevés vizet és csomómentesre keverjük. Egy másik tálba tesszük a kukoricalisztet, amihez apróra törjük a 4-5 evőkanál kukorica pelyhet, amit fokhagymaborssal, sóval és chili pehellyel ízesítjük. Hozzáadjuk a sütőport is.

A húsokat először a lisztes-vizes masszába majd a kukoricalisztbe forgatjuk, és forró olajban kisütjük.

Közben elkészítjük a szószt. Az íróhoz hozzáadjuk a 2-3 evőkanál majonézt, a  2 evőkanál tejfölt és simára keverjük. Sóval, borssal és mustárral ízlés szerint ízesítjük. A friss petrezselymet és snidlinget felaprítjuk és a mártáshoz keverjük.

Sült krumplival vagy káposztasalátával fogyasztjuk.

 

  • Györök Ernő és Évi válasz

    Nagyon szépen köszönjük!! Finom!! (Évi)


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.