Rögtön puha palacsintatészta, ami nem ragad le, nem szakad szét, és könnyen süthető.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 12 db

Hozzávalók:

  • 12 púpos ek. liszt
  • 3 púpos tk. cukor
  • 3 db nagyobb tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 50 ml olaj
  • 1 csipet
  • 4 dl tej
  • 1 dl szódavíz

Elkészítés:

  • A 3 tojáshoz hozzáadjuk a 3 púpozott teáskanál cukrot, a 2 csomag vaníliás cukrot, a csipet sót és jól elkeverjük.
  • A tojásos keverékhez apránként hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan adagolva lassanként a tejet és a szódát is. Végül hozzáöntjük az 50 milliliter olajat.
  • A bekevert tésztát körülbelül 20 percig állni hagyjuk,  majd kiolajozott serpenyőben közepes lángon kisütjük.
  • Ízlés szerint megtöltjük kakaóval, túróval vagy lekvárral.

 

Fanni Fanni

Dekoratív, nagyon finom, és dobozban akár 1 hétig is eláll.

Igazi őszies/télies jellegű sütemény, amely nálunk nem hiányozhat az ünnepi asztalról.

A fánk az egyike a legkényesebb kelttésztáknak, mind a kelesztés, mind pedig a tészta összeállítás tekintetében. Ez a recept tökéletes fánkhoz vezet minket, ha pontosan betartjuk a leírtakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .