Instagram

Follow Me!

Hozzávalók 3 főre:

  • 12 púpos evőkanál liszt
  • 3 púpos teáskanál cukor
  • 3 nagyobb tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 50 ml olaj
  • 1 csipet só
  • 4 dl tej
  • 1 dl szódavíz

Elkészítés:

A 3 tojáshoz hozzáadjuk a 3 púpozott evőkanál cukrot, a 2 csomag vaníliás cukrot, a csipet sót és jól elkeverjük.

A tojásos keverékhez apránként hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan adagolva lassanként a tejet és a szódát is. Végül hozzáöntjük az 50 milliliter olajat.

A bekevert tésztát körülbelül 20 percig állni hagyjuk,  majd kiolajozott serpenyőben közepes lángon kisütjük.

Ízlés szerint megtöltjük kakaóval, túróval vagy lekvárral.

Otthon ízei Otthon ízei

Nagyon szeretjük a kakaós csigát, ezért sűrűn előfordul nálunk.

Éppen annyira puha, és omlós, mint amennyire egy keksznek annak kell lennie.

Omlósságával kiérdemli a helyét, akár egy ünnepi asztalon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..