Instagram

Follow Me!

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 db tojás sárgája
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • 3-4 evőkanál sárgabaracklekvár a kenéshez
A töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 8 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 0,5-1 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás fehérje habbá verve
Habhoz:
  • 20-25 dkg porcukor
  • 6 tojás fehérje

Elkészítés:

Egy konyhai mixer segítségével a tészta összetevőit alaposan elkevertjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.  Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 10 perc alatt megsütjük.

A megsült tésztát megkentjük a 3-4 evőkanál sárgabarack lekvárral.

Időközben a töltelék hozzávalóit összekeverjük, ügyelve arra, hogy a fehérjehabot hagyjuk utoljára, amit laza mozdulatokkal forgatunk a túróhoz.  Újabb 15-20 perc alatt készre sütjük a már rajta lévő túrós réteggel.

Míg a sütemény sül, addig a tojásfehérjét a 25 dkg porcukor hozzáadásával kemény habbá verjük.

A 20 perc leteltével a sütő hőfokát 100-80° köré levesszük és a habot a süteményre szárítjuk, körülbelül 25 perc alatt.

Otthon ízei Otthon ízei

Az ősz legfinomabb ízei bújnak meg ebben a tortában, amelyek tökéletes kiegészítései egy borús, szürke hétköznapnak is.

Inkább egy gyümölcszseléhez hasonlít az állaga, de ízre nagyon finom.

Csokoládé felfújt. Nagyon csokis, nagyon krémes és nagyon finom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..