Rákóczi túrós sütemény - Otthon ízei

Rákóczi túrós sütemény

Egyszerű, de nagyszerű süti, ami mindig nagy sikert arat.

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 db tojás sárgája
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • 3-4 evőkanál sárgabaracklekvár a kenéshez
A töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 8 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 0,5-1 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás fehérje habbá verve
Habhoz:
  • 20-25 dkg porcukor
  • 6 tojás fehérje

Elkészítés:

Egy konyhai mixer segítségével a tészta összetevőit alaposan elkevertjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.  Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 10 perc alatt megsütjük.

A megsült tésztát megkentjük a 3-4 evőkanál sárgabarack lekvárral.

Időközben a töltelék hozzávalóit összekeverjük, ügyelve arra, hogy a fehérjehabot hagyjuk utoljára, amit laza mozdulatokkal forgatunk a túróhoz.  Újabb 15-20 perc alatt készre sütjük a már rajta lévő túrós réteggel.

Míg a sütemény sül, addig a tojásfehérjét a 25 dkg porcukor hozzáadásával kemény habbá verjük.

A 20 perc leteltével a sütő hőfokát 100-80° köré levesszük és a habot a süteményre szárítjuk, körülbelül 25 perc alatt.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.