Quesadilla - Otthon ízei

Quesadilla

Egy recept, amellyel egészen a Küldd el a recepted című újságig jutottam.

Hozzávalók 4 főre:

A tortilla hozzávalói :
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 dl olaj
  • 3 dl langyos víz
Töltelék:
  • 2-3 paradicsom
  • 1-2 fej lilahagyma
  • 30 dkg sonka
  • 1 csomag bacon
  • 1 kis tejföl
  • 1 csomag lapsajt
  • 20 dkg trappista sajt

Elkészítés :

A tészta összes hozzávalóját összedolgozzuk, de arra figyeljünk, hogy a vizet csak fokozatosan adjuk hozzá,annak függvényében, hogy ruganyos, de mégis masszív tésztát kapjunk.

10-15 perc dagasztás után lisztezett nyújtódeszkán 8 egyforma cipót formálunk belőle. Nedvesített konyharuhával letakarjuk, 30 percig pihentetjük.

Pihentetés után egyesével kör alakúra, 3-4 mm vastagra nyúltjuk őket (sülés közben egy picit megkel)

Egy serpenyőt előmelegítünk közepes lángon, és minden zsiradék nélkül belehelyezünk egy lapot. Oldalanként 1-2 percig sütjük.  Elég, ha egy kis barnás színt kap, a későbbiek folyamán és úgyis pirul.

Sokféle tölteléket használhatunk, de az általam használt a következő:  A serpenyőbe helyezünk 1 már kisült tésztát, amit megkenünk 1 kanál tejföllel. Ezt követően  ráfektetjük a lapsajtot, az előre megpirított bacont, sonkát. Ráhalmozzuk a paradicsomot, hagymát, majd sajtot reszelünk a tetejére.

Ha az alsó sajtréteg eléggé megolvadt,akkor lezárjuk a tetejét egy másik tortillával (amit szintén megkenünk 1 kanál tejföllel) és egy tányér segítségével átfordítjuk a másik felére, addig míg itt is megolvad a sajt, ez kb. 1-2 perc.(A sajt fogja össze, így nem esik szét)

Tipp: forrón az igazi.

img017


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.