Instagram

Follow Me!

Kiválóan harmonizál a póréhagyma a májjal, ami feldobja az egyszerű sült csirkecombot.

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 8 db csirkemáj
  • 2 szál közepes póréhagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma, vagy fokhagymakrém
  • olaj/vaj

Elkészítés:

A húst megmossuk, megtisztítjuk, tehát előkészítjük a sütéshez.

Utána jöhet  a fűszerezés. Sóval, borssal, ételízesítővel, esetleg ízlés szerint fokhagymakrémmel, vagy zúzott fokhagymával fűszerezzük.

A póréhagymákat megtisztítjuk a külső héjától és hosszában felvágjuk.

A májat megmossuk, lecsepegtetjük és esetleg egy picit azt is befűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk.

A húsokat kivajazott/olajozott tepsibe helyezzük, ráhalmozzuk a póréhagymát, és a fokhagymagerezdeket. Öntünk rá egy kis vizet, majd alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 40 percig elősütjük.

Ha megpuhult leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a májat, és fólia nélkül sütjük tovább, amíg meg nem pirul.

Mellé fokhagymás krumplipürét esetleg krémsajtos paprikát is készíthetünk.

Otthon ízei Otthon ízei

Ha egy pikáns ragura vágyunk, ami más, mint a megszokott pörkölt, akkor érdemes elkészíteni.

Egyszerű sült oldalas recept, fokhagymásan.

Ropogós bacon réteg. Omlós, puha töltelék.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..