Pizza - Otthon ízei

Pizza

A legfinomabb pizza tészta, amit valaha is készítettem.

Hozzávalók 1 pizzához:

A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • egy csipet só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • egy csipet cukor
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • igény szerint  víz
A kenéshez:
  • házi paradicsomszósz
  • pizza krém
  • fokhagymás tejföl
A feltéthez:
  • kukorica
  • hagyma
  • kolbász
  • szalonna
  • sonka
  • gomba
  • sajt
  • ….

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat  és a felfutott élesztőt. A víz folyamatos adagolásával közepesen lágy tésztát gyúrunk.

Meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük. A pihenés után lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és igény szerinti alakot formálunk.

Tipp: a szélét megtölthetjük sajttal, attól még különlegesen ízhatást érhetünk el.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk és 170°-on, előmelegített sütőben, körülbelül 5 percig elősütjük.

Az elősütés után megkenjük pizza krémmel, fokhagymás tejföllel vagy házi paradicsom szósszal. Ízlés szerint rárakjuk a feltétet.

Nálam általában magyaros (tejfölös fokhagymás alap, szalonna, kolbász, hagyma, sajt); szalámis (paradicsomos alap, szalámi, kukorica, sajt) és sonkás- gombás- kukoricás (paradicsomos alap, sonka, gomba, kukorica, sajt) pizza készül.

A feltét ráhelyezése után pirosra sütjük.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.