Instagram

Follow Me!

Hozzávalók 1 pizzához:

A tésztához:
  • 15 dkg liszt ( kb. 10 evőkanál)
  •  2 db közepes méretű tojás
  • 1 teáskanál só
  • 4 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál kefir
A feltét:
  • paradicsomos alap, pizza krém esetleg fokhagymás tejföl
  • 4 szelet sonka
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db friss paradicsom
  • 15 dkg sajt
  • 5-6 szelet paprikás szalámi
  • pár karika füstölt kolbász
A sütéshez:
  • 2-3 evőkanál olíva olaj

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a tojást, a sót, a 4 evőkanál tejfölt és a 4 evőkanál kefirt. Jól kikeverem.

Egy serpenyőben felhevítem az olíva olajat, beleteszem a tésztát. Megkenem a pizza krémmel, ráhalmozom sonkát, hagymát, kolbászt, paradicsomot, paprikás szalámit és vastagon megszóróm sajttal.

Fedővel lefedve 15 perc alatt, közepes lángon megsütjük.

Tipp: forrón az igazi.

Otthon ízei Otthon ízei

Tökipompos, kenyérlángos, kemencés lángos avagy a régi idők egyik legfinomabb éhségcsillapítója.

Falatnyi pizzák, falatnyi élvezet.

Aszalt paradicsomos szósz, lehelet vékony spanyol sonka, rukkola és parmezán darabok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..