Instagram

Follow Me!

Sokáig kikísérleteztem a túrógombóc receptjével. Néha túl lágy lett, néha pedig az ellenkezője. Ez a mostani recept tökéltes mind állagra, mind pedig ízre.

Hozzávalók 16-18 gombóchoz:

A gombóchoz:
  • 75 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál búzadara
  • 5 tojás
Forgatáshoz:
  • olaj
  • 1-1,5 bögre zsemlemorzsa
  • ízlés cukor
Tetejére:
  • tejföl
  • cukor

Elkészítés:

A túrót egy szűrőn áttörjük és egy tálba tesszük. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az áttört túróhoz.

A fehérjéket egy csepp citromlé segítségével kemény habbá verjük. A habot óvatos mozdulatokkal a túróhoz keverjük, majd apránként hozzáadjuk a 6 evőkanál búzadarát is.

A tálat letakarjuk és a hűtőben 1 órán keresztül pihentetjük. Ez idő alatt a búzadara megszívja magát, átpuhul.

Közben egy kevés olajon megpirítjuk a cukrozott zsemlemorzsát, és elkészítjük a cukros tejfölt is.

Amikor az 1 óra letelt ízlés szerinti méretű gombócokat formázunk, amiket forró vízben addig főzünk, amíg a víz tetejére fel nem jönnek.

Ezt követően zsemlemorzsába forgatjuk őket, és cukros tejföllel tálaljuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Igazi csemege a hideg, téli napokra.

Anyukám specialitása a sajttorta. Ezek közül az egyik kedvencünk a barackos változat.

Egyszerű és nagyszerű desszert, nem csak az egészséges ételek kedvelőinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..