A darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a rizst, a tojást és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, őrölt pirospaprikával és köménnyel. Ízlés szerinti gombócokat formálunk.
A húsgombócokat paprikába is betölthetjük, attól még finomabb lesz az ételünk.
A lisztből és az olajból világos rántást készítünk. Hozzáöntjük a paradicsomlevet. Miután felforrt belehelyezzük a gombócokat.
A paradicsomlevet vízzel egy kicsit hígítjuk. 1 egész fej megtisztított hagymát és fokhagymát dobunk a lébe, az íze miatt.
Sóval, cukorral, és ételízesítővel ízesítjük.
A gombócokat lassú tűzön puhára főzzük.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…