Instagram

Follow Me!

Az egyik kedvenc paradicsomos ételünk.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 1 nagy maréknyi rizs (kb. 15-20 dkg)
  • 1-1,5 liter házi paradicsomlé
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint ételízesítő

 


Elkészítés:

A darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a rizst, a tojást és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, őrölt pirospaprikával és köménnyel. Ízlés szerinti gombócokat formálunk.

Tipp: a húsgombócokat paprikába is betölthetjük, attól még finomabb lesz az ételünk.

A lisztből és az olajból világos rántást készítünk. Hozzáöntjük a paradicsomlevet. Miután felforrt belehelyezzük a gombócokat.

A paradicsomlevet vízzel egy kicsit hígítjuk. 1 egész fej megtisztított hagymát és fokhagymát dobunk a lébe, az íze miatt.

Sóval, cukorral, és ételízesítővel ízesítjük.

A gombócokat lassú tűzön puhára főzzük.

Otthon ízei Otthon ízei

Roppanós zöldségek, krémes szósz, olvadó sajt- ellenállhatatlan ízharmónia.

Családi hagyományok révén készül nálunk ez az igen kedvelt árpagyöngyös káposzta, amelynek receptje a családban régi idők óta generációkról generációkra száll.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..