Őszibarack krémleves - Otthon ízei

Őszibarack krémleves

Krémleves a meleg, nyári napokra.

Hozzávalók 4 főre:

  • 12 db őszibarack
  • 0,5 l víz
  • 3 dl tejszín
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 vaníliarúd (opcionális)
  • 1 fahéjrúd
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • ízlés szerint vanília ízű jégkrém

Elkészítés:

A barackokat meghámozzuk és kimagozzuk.

Igény szerint 2-3 darabot apró kockákra vághatunk és eltehetünk a későbbi a tálaláshoz. Én személy szerint vaníliás jégkrémmel szeretem leginkább.

A barackokat tehát közepes méretű kockákra vágva egy fazékban feltesszük főni, annyi vízzel, amennyi elég ahhoz, hogy épphogy ellepje őket. A vízhez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a vanília rúd kikapart belsejét és a fahéj rudat.  Körülbelül 20 perc alatt közepes lángon a gyümölcsöket puhára főzzük.

Közben a vaníliás pudingport kikeverjük a tejszínnel. Habarást készítünk. Ha megfőtt, akkor a tűzről levéve összeturmixoljuk, majd az előre elkészített habarással behabarjuk.

A levesünket lehűtjük.

Hidegen vanília jégkrémmel és a felkockázott őszibarack-darabokkal fogyasztjuk.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.