Instagram

Follow Me!

A gombának számos felhasználási módja van, amelyek közül számunkra egyik legkedveltebb a gombakrémleves, ami nagyon jól passzol egy őszi ebédhez.

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg gomba
  • 1 dl főzőtejszín
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint kakukkfű (opcionális)
  • friss petrezselyem (opcionális)
  • kevés zsiradék

Elkészítés:

A gombákat alaposan megmossuk, és ízlés szerinti kockákra vágjuk. 2-3 szebb gombát félre teszünk, hogy a tetejére megpirítsuk őket.

Kevés zsiradékon megfuttatjuk az előzőleg már felvágott gombát, majd ha egy picit megpirult, akkor felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje őket, majd puhára főzzük.

A vizet sóval, borssal és ízlés szerint kakukkfűvel ízesítjük, ami tökéletesen passzol a gombához. Amikor a gombák kellően megpuhultak, akkor egy lyukas szedőkanál segítségével a gombákat egy edénybe szedjük, és adunk hozzá 1 merőkanál levet és, majd egy botmixer segítségével összemixeljük. Ezt követően a lé folyamatos adagolásával közepesen sűrűre hígítjuk. A kívánt állapot elérése után egy fazékba visszatesszük a gázra, felmelegítjük, és az 1 db tejszínnel összeforraljuk.

Szükség szerint esetleges módon a fűszereket pótolhatjuk.

Közben a félretett 3 gombát vékony szeletekre vágjuk, és kevés olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. Ez kerül majd tálaláskor a leves tetejére, illetve szórunk rá friss petrezselymet is.

Otthon ízei Otthon ízei

Hagyományos, derecskei étel.

Az őszi időszak beköszönttével előtérbe kerül az egyik legvitamindúsabb zöldség használata, amelynek különleges ízvilágát a krémleves kiválóan visszaadja a gyömbérrel.

A vasárnap nem maradhat húsleves nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..