Éppen annyira puha, és omlós, mint amennyire egy keksznek annak kell lennie.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 10 percperc
Összesen: 30 percperc
Adag: 12db
Hozzávalók:
15dkgliszt
10dkgvaj
3 - 4ekcukrozatlan kakaópor
1csipetsó
10dkg(nád) cukor
1dbtojás
1csapott tk.szódabikarbóna
1csomagvaníliás cukor
1csomagvanília rúd kikapart belseje
8dkgfehércsokoládé
8dkgtejcsokoládé
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét és a kakaóport.
A tojást egy másik tálban habosra keverjük a cukorral, és hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat.
A két tál tartalmát összevegyítjük, és jól elkeverjük.
A csokikat apró kockára vágjuk, és hozzákeverjük a masszához.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egy evőkanállal kupacokat helyezünk egymáshoz nem túl közel, hogy legyen helyük elterülni. A kanállal egy kicsit lelapíthatjuk, megadva ezzel a formájukat.
Előmelegített sütőben, 180°-on, 10-12 perc alatt készre sütjük.
Onnan tudjuk, hogy megsült, hogy már nem fénylik a teteje.
A sülés után viszonylag puhának fognak tűnni, azonban miután kihűltek megszilárdulnak a csoki kockák is.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…