Omlós csirkemell ropogós bacon kabáttal.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma

Elkészítés:

  • A csirkemellet előkészítjük. Ha csontos kifilézzük és megmossuk. A bőrt eltávolítjuk. Kisebb, vastagabb szeletekre vágjuk.
  • Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel meghintjük és zúzott fokhagymával kenjük meg. Baconbe göngyöljük.
  • A tepsit zsiradékkal kikenjük, belefektetjük a húsokat.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on , fólia alatt körülbelül 20 percig elősütjük, majd  fólia nélkül megpirítjuk.
  • Hozzá sajtmártást készítünk.

Fanni Fanni

Igazi nosztalgikus étel, ami tökéletes párosítás egy főzelékkel, de egy szelet kenyérre helyezve is igazi csemege.

Ropogós bundás csirkeszárny, és a sült hagyma, apukám specialitása, aminek sosem tudok ellenállni.

Ropogós bacon réteg. Omlós, puha töltelék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .