Instagram

Follow Me!

A mustáros ételek kedvelőinek.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 üveg gomba (opcionális friss gombával dolgozni)
  • 1 tömlős krémsajt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint mustár
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 3-4 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • ízlés szerint fokhagyma (opcionális)

Elkészítés:

A csirkemellet megtisztítjuk, ízlés szerinti méretűre vágjuk és sóval, borssal, fokhagymával (zúzott), ételízesítővel és mustárral ízesítjük.

Az olíva olajat felhevítjük, rárakjuk a húst és először egy pici víz hozzáadásával megpároljuk, majd sütjük.

A párolás alatt a gombát szeletekre vágjuk, és a sülő húshoz adjuk.

Amint a hús és a gomba is megfőttek hozzáadjuk a tejszínt, majd a krémsajt és a reszelt sajt hozzáadásával besűrítjük a mártásunkat.

Ízlés szerint pótoljuk a fűszereket abban az esetben, ha szükségesnek érezzük.

Jól összeforraljuk.

Köretként sütőben sült batátát és burgonyakrokettet készítettem.

Otthon ízei Otthon ízei

A Kolbászáruháztól kapott Kisasszondi füstölt sajt ihlette a receptet. Érdemes kipróbálni.

Karácsonykor készítettem először, de azóta is nagy kedvenc.

Egyszerű és nagyszerű.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..