Mozzarellás paradicsomos csirkemell rakott cukkinivel - Otthon ízei

Mozzarellás paradicsomos csirkemell rakott cukkinivel

A Kolbászáruháztól kapott Kisasszondi füstölt sajt ihlette a receptet. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók 4 főre:

A húshoz:
  • 8 szelet filézett csirkemell
  • 3 db paradicsom
  • 2 csomag mozzarella
  • 8 szelet leheletvékony házi füstölt sonka
  • 5-10 dkg kisasszondi füstölt sajt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint bazsalikom
  • zsiradék
A rakott cukkinihez:

Elkészítés:

Egy tepsit kikenünk zsiradékkal, amibe belefektetjük az előzőleg sóval és borssal ízesített csirkemell szeleteket. Ráfektetjük a vékonyra vágott házi sonkaszeleteket, erre kerül majd a karikára vágott paradicsom, amit pedig megszórunk ízlés szerint sóval és bazsalikommal.

A mozzarelláról a vizet leöntjük és szintén vékony szeletekre vágjuk, majd a húsra fektetjük. A kisasszondi füstölt sajtot lereszeljük és az egésznek a tetejére szórjuk.

Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt, 170°-on készre sütjük. Először alufóliával lefedve, amíg meg nem puhul, majd a fólia levételét követően megpirítjuk.

A körethez a cukkinit kisebb kockákra vágjuk és egy serpenyőben egy kevés olíva olaj hozzáadásával megpirítjuk. Mikor eléggé puha, és pirult is, akkor a kisasszondi füstölt sajtot lereszeljük és hozzáforgatjuk, amíg el nem olvad.

Egy tálalógyűrű segítségével még forrón megformázzuk, majd miután egy picit kihűlt és a formát eltávolítjuk azután is megmarad az alakja, hiszen a sajt tökéletesen összefogja.

A recept létrejöttét   támogatta, az egyes hozzávalók megvásárolhatók a https://www.kolbaszaruhaz.hu/ – weboldalon.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.