Instagram

Follow Me!

Hozzávalók körülbelül 15 darabhoz:

A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • egy csipet só
  • 1,5-2 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • egy csipet cukor
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • igény szerint  víz
A kenéshez:
  • házi paradicsomszósz
  • pizza krém
  • fokhagymás tejföl
A feltéthez:
  • kukorica
  • hagyma
  • kolbász
  • szalonna
  • sonka
  • gomba
  • sajt

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat  és a felfutott élesztőt. A víz folyamatos adagolásával közepesen lágy tésztát gyúrunk.

Meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.

A pihenés után lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és fánkszaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk és 170°-on, előmelegített sütőben, körülbelül 5 percig elősütjük.

Az elősütés után megkenjük pizza krémmel, fokhagymás tejföllel vagy házi paradicsom szósszal.

Ízlés szerint rárakjuk a feltétet.

Nálam magyaros (tejfölös fokhagymás alap, szalonna, kolbász, hagyma, sajt); szalámis (paradicsomos alap, szalámi, kukorica, sajt) és sonkás- gombás- kukoricás (paradicsomos alap, sonka, gomba, kukorica, sajt) pizzák készültek.

A feltét ráhelyezése után pirosra sütjük.

Otthon ízei Otthon ízei

A legfinomabb pizza tészta, amit valaha is készítettem.

Gyors vendégváró, ami egy hozzá illő mártogatóssal kellemes kiegészítője lehet egy baráti beszélgetésnek.

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..