Mézes krémes - Otthon ízei

Mézes krémes

Sok krém, puha, mézes tészta, finom illat, ellenállhatatlan íz.

Hozzávalók:

Tészta:
  • 70 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 6 evőkanál méz
  • 6 evőkanál tej
  • 22 dkg porcukor
  • 10 dkg zsír
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
Krém:
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 liter tej
  • 30 dkg cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 tojás sárgája
  • 30 dkg margarin
  • vegyes gyümölcslekvár
Tetejére:
  • 1,5 tábla étcsokoládé

Elkészítés:

Tészta:

A 70 dkg lisztet elmorzsoljuk a 10 dkg zsírral. A többi összetevőt egy lábasba tesszük, és lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett habzásig felfőzzük.

A felfőzött egyveleget az elmorzsolt lisztes keverékhez adjuk, és gyúrható tésztát készítünk.

A tésztát 4 részre osztjuk, 4 lapot sütünk belőle. Körülbelül gáz-tepsi méretűre nyújtjuk, és a tepsi hátulján előmelegített sütőben 180 °-on , 3-4 perc alatt világos barnára sütjük.

Tipp: a tésztát ne pihentessük, minél hamarabb kinyújtjuk, annál könnyebben tudunk vele dolgozni.

Krém:

A 3 tojássárgáját kikeverjük a 3 evőkanál cukorral, hozzáadjuk a 3 evőkanál lisztet, a 3 pudingport és apránként adjuk hozzá folyamatos kevergetés mellett az  1 liter tejet.

Körülbelül 25 perc alatt lassú tűzön készre főzzük.  A felfőzött krémet félretesszük, teljesen kihűtjük.

Amíg hűl, addig a margarint kikeverjük a maradék cukorral, és ezt a kihűlt krémhez vegyítjük. Ha megvagyunk a krémmel, akkor a sütemény összeállítása következik.

A lapokat a következőképp kenjük meg: fogjuk az első lapot, megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a másik lapot. Ezt a réteget vegyes gyümölcslekvárral kenjük meg.  Ezután következik a harmadik lap, amire a maradék krémet rakjuk, majd felkerül az utolsó lap is.

A süteményünk tetején olvasztott étcsokoládéval öntjük le.

Konyharuhával letakarva pihentetjük, másnap szeleteljük.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.