Instagram

Follow Me!

Hozzávalók:

Tészta:
  • 70 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 6 evőkanál méz
  • 6 evőkanál tej
  • 22 dkg porcukor
  • 10 dkg zsír
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
Krém:
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 liter tej
  • 30 dkg cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 tojás sárgája
  • 30 dkg margarin
  • vegyes gyümölcslekvár
Tetejére:
  • 1,5 tábla étcsokoládé

Elkészítés:

Tészta:

A 70 dkg lisztet elmorzsoljuk a 10 dkg zsírral. A többi összetevőt egy lábasba tesszük, és lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett habzásig felfőzzük.

A felfőzött egyveleget az elmorzsolt lisztes keverékhez adjuk, és gyúrható tésztát készítünk.

A tésztát 4 részre osztjuk, 4 lapot sütünk belőle. Körülbelül gáz-tepsi méretűre nyújtjuk, és a tepsi hátulján előmelegített sütőben 180 °-on , 3-4 perc alatt világos barnára sütjük.

Tipp: a tésztát ne pihentessük, minél hamarabb kinyújtjuk, annál könnyebben tudunk vele dolgozni.

Krém:

A 3 tojássárgáját kikeverjük a 3 evőkanál cukorral, hozzáadjuk a 3 evőkanál lisztet, a 3 pudingport és apránként adjuk hozzá folyamatos kevergetés mellett az  1 liter tejet.

Körülbelül 25 perc alatt lassú tűzön készre főzzük.  A felfőzött krémet félretesszük, teljesen kihűtjük.

Amíg hűl, addig a margarint kikeverjük a maradék cukorral, és ezt a kihűlt krémhez vegyítjük. Ha megvagyunk a krémmel, akkor a sütemény összeállítása következik.

A lapokat a következőképp kenjük meg: fogjuk az első lapot, megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a másik lapot. Ezt a réteget vegyes gyümölcslekvárral kenjük meg.  Ezután következik a harmadik lap, amire a maradék krémet rakjuk, majd felkerül az utolsó lap is.

A süteményünk tetején olvasztott étcsokoládéval öntjük le.

Konyharuhával letakarva pihentetjük, másnap szeleteljük.

Otthon ízei Otthon ízei

Kívül ropog, belül folyik az almás töltelék. Tökéletes kiegészítője lehet egy beszélgetős délutánnak.

Egy tökéletesen finom répatorta recept, ha valami gyors, és kellemes süteményre vágyunk.

Anyukám specialitása a sajttorta. Ezek közül az egyik kedvencünk az epres változat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..