Meggyszósz - Otthon ízei

Meggyszósz

Elsősorban leveshúshoz szoktuk fogyasztani.

Hozzávalók:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • ízlés szerint cukor
  • pici só
  • 2 egész fahéj
  • pár szem szegfűszeg
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1  csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej

Elkészítés:

A befőttet egy fazékba tesszük, ha a meggyeket a lé nem lepi el, akkor igény szerint vízzel pótoljuk. Beletesszük a szegfűszegeket és az egész fahéjat. Pici sóval, cukorral és a vaníliás cukorral ízlés szerint ízesítjük.

Jól összeforraljuk.

A vaníliás pudingport elkeverjük a 2 dl tejjel, majd folyamatos kavarás mellett besűrítjük vele a szószunkat.

A végén hozzákeverjük a 2 evőkanál tejfölt.

Melegen és hidegen egyaránt fogyasztjuk.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.