Instagram

Follow Me!

Jellegzetes magyar étel, amely elengedhetetlen kelléke volt a régi magyar idők ünnepi asztalainak.

Hozzávalók:

  • 6-8 db kifli
  • 0,5 liter tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 8-10 dkg darált mák
  • 5 dkg vaj
  • 8-10 dkg  porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • ízlés szerint 2-3 evőkanál méz
  • 4 tojás fehérje

Elkészítés:

Egy fazékba öntjük a tejet, hozzáadjuk a vajat, a vaníliás cukrot, a mézet és jól összeforraljuk. Közben a kifliket karikára vágjuk.

Ha a tejes egyvelegünk felforrt, akkor a még forrón a kiflire öntjük és jól összeforgatjuk, hogy a kiflik fel tudják szívni a tejet.

A darált mákot összekeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. A kiflikre szórjuk, óvatosan összeforgatjuk és egy kivajazott jénaiba helyezzük.

A 4 tojás fehérjét egy csepp citromlé segítségével kemény habbá verjük és bevonjuk a guba tetejét.

Előmelegített sütőben, 170°-on körülbelül 15 perc alatt készre sütjük.

Tipp:  tálaláskor egy vaníliás pudingporból készített öntettel kínálhatjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Egyszerű és nagyszerű desszert, nem csak az egészséges ételek kedvelőinek.

Kívül ropog, belül folyik az almás töltelék. Tökéletes kiegészítője lehet egy beszélgetős délutánnak.

Puha, gyümölcsös, krémes édesség. Télen és nyáron egyaránt kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..