Jellegzetes magyar étel, amely elengedhetetlen kelléke volt a régi magyar idők ünnepi asztalainak.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 6 - 8 db kifli
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 8 - 10 dkg darált mák
  • 5 dkg vaj
  • 8 - 10 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • kb. 2 - 3 ek. méz
  • 4 db tojás fehérje

Elkészítés:

  • Egy fazékba öntjük a tejet, hozzáadjuk a vajat, a vaníliás cukrot, a mézet és jól összeforraljuk. Közben a kifliket karikára vágjuk.
  • Ha a tejes egyvelegünk felforrt, akkor a még forrón a kiflire öntjük és jól összeforgatjuk, hogy a kiflik fel tudják szívni a tejet.
  • A darált mákot összekeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. A kiflikre szórjuk, óvatosan összeforgatjuk és egy kivajazott jénaiba helyezzük.
  • A 4 tojás fehérjét egy csepp citromlé segítségével kemény habbá verjük és bevonjuk a guba tetejét.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on körülbelül 15 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

Tálaláskor egy vaníliás pudingporból készített öntettel kínálhatjuk.

Fanni Fanni

Gyors, egyszerű, dekoratív és nem mellesleg nagyon finom. Puha, másnap sem szárad ki, érdemes elkészíteni.

Egyszerű, de nagyszerű süti, ami mindig nagy sikert arat.

Ezzel az egyszerű és gyors recepttel bárki egy finom rétest varázsolhat a konyhába, amely össze sem hasonlítható a bolti réteslappal, és hasonló társaival.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .