Gyors vendégváró sós sütemény, ropogós magvakkal és sajttal.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Pihentetés: 30 perc
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 20 - 25 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg vaj
  • 1 csapott tk.
  • 40 dkg liszt
  • 3 db tojás sárgája
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 dl tej
  • 10 dkg sajt + füstölt sajt vegyesen

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • ízlés szerint mák
  • ízlés szerint köménymag
  • ízlés szerint napraforgó mag
  • ízlés szerint sajt/füstölt sajt

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitájuk, a vajat megolvasztjuk és a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a sót,a tejet és a reszelt sajtokat. Ízlés szerint pluszban borssal ízesíthetjük. Jól nyújtható tésztává gyúrjuk.
  • Lisztezett deszkán 1-2 cm vastagságúra nyújtjuk ki. Annak érdekében, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni 20-40 percig fagyasztóban pihentethetjük. A pihentetés után 2×2 cm-es kockákra vágjuk fel.
  • A kockák tetejét megkenjük 1 felvert tojással. Ízlés szerint szórjuk meg sajttal, köménnyel, mákkal esetleg napraforgómaggal.
  • Előmelegített sütőben 180°-on 30 perc alatt készre sütjük.

 

Fanni Fanni

Nagyon sokáig kerestem a tökéletes lángos receptjét. Számomra a tökéletes kívül ropog, belül puha, és nem olajos.

A legfinomabb pogácsa készült ebből a receptből, amit valaha ettem. Réteges, kellően ropogós, de mégis puha.

Sokunk nagy kedvence az alap vajdasági sós recept. Egy picit tovább gondoltam, így született meg ez a különleges, nagyon finom és egyben dekoratív verzió.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .