Instagram

Follow Me!

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 20 dkg vaj
  • 1 csapott teáskanál só
  • 40 dkg liszt
  • 3 tojás sárgája
  • 1 csipet őrölt feketebors
  • 1 dl tej
  • 10 dkg sajt és füstölt sajt vegyesen
A kenéshez:
  • 1 tojás
  • ízlés szerint mák
  • ízlés szerint kömény
  • ízlés szerint napraforgómag
  • ízlés szerint sajt, füstölt sajt

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitájuk, a vajat megolvasztjuk és a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a sót,a tejet és a reszelt sajtokat. Ízlés szerint pluszban borssal ízesíthetjük. Jól nyújtható tésztává gyúrjuk.

Lisztezett deszkán 1-2 cm vastagságúra nyújtjuk ki. Annak érdekében, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni 20-40 percig fagyasztóban pihentethetjük. A pihentetés után 2×2 cm-es kockákra vágjuk fel.

A kockák tetejét megkenjük 1 felvert tojással. Ízlés szerint szórjuk meg sajttal, köménnyel, mákkal esetleg napraforgómaggal.

Előmelegített sütőben 180°-on 30 perc alatt készre sütjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Falatnyi pizzák, falatnyi élvezet.

Gyors, délutáni ropogtatni való. Ropogós és nagyon sajtos.

Könnyed pogácsa recept, amely még másnap is friss, fogyasztható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..