Instagram

Follow Me!

Hozzávalók 1 pohárhoz:

  • 3-4 evőkanál mascarpone
  • 1 evőkanál tejszín
  • 5-6 db nagyobb szem eper
  • ízlés szerint cukor/ édesítő/ esetleg vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál eper szörp
  • 1-2 evőkanál víz

Elkészítés:

Az epreket megmossuk, a csumáját eltávolítjuk és ízlés szerinti méretre vágjuk. Egy lábasba kimérünk 2-3 evőkanál eperszörpöt, amit szükség esetén vízzel hígíthatunk.

Felforraljuk és a forrásban lévő keverékhez a felaprított eprek felét hozzáadjuk, majd pár percig főzzük.

Közben a mascarpone-t ízlés szerint cukorral ízesítjük és az 1 evőkanál tejszínnel kikeverjük.

Az epreket a szörpből egy villa segítségével a pohár aljára szedjük, a mascarpone-s krémmel feltöltjük, a tetejét pedig a maradék eperrel díszítjük.

Hűtőben pihentetjük, hidegen fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Inkább egy gyümölcszseléhez hasonlít az állaga, de ízre nagyon finom.

Egyszerű és nagyszerű desszert, nem csak az egészséges ételek kedvelőinek.

Könnyű, krémes, gyümölcsös. Barack helyett más gyümölcs is használható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..