Instagram

Follow Me!

Hozzávalók 1 pohárhoz:

  • 3-4 evőkanál mascarpone
  • 1 evőkanál tejszín
  • 5-6 db nagyobb szem eper
  • ízlés szerint cukor/ édesítő/ esetleg vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál eper szörp
  • 1-2 evőkanál víz

Elkészítés:

Az epreket megmossuk, a csumáját eltávolítjuk és ízlés szerinti méretre vágjuk. Egy lábasba kimérünk 2-3 evőkanál eperszörpöt, amit szükség esetén vízzel hígíthatunk.

Felforraljuk és a forrásban lévő keverékhez a felaprított eprek felét hozzáadjuk, majd pár percig főzzük.

Közben a mascarpone-t ízlés szerint cukorral ízesítjük és az 1 evőkanál tejszínnel kikeverjük.

Az epreket a szörpből egy villa segítségével a pohár aljára szedjük, a mascarpone-s krémmel feltöltjük, a tetejét pedig a maradék eperrel díszítjük.

Hűtőben pihentetjük, hidegen fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Az ősz legfinomabb ízei bújnak meg ebben a tortában, amelyek tökéletes kiegészítései egy borús, szürke hétköznapnak is.

Omlósságával kiérdemli a helyét, akár egy ünnepi asztalon is.

Sok krém, puha, mézes tészta, finom illat, ellenállhatatlan íz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..