Mac and Cheese - Otthon ízei

Mac and Cheese

A Mac and Cheese egy ellenállhatatlanul sajtos, hagyományos amerikai tészta, amit érdemes kipróbálni.

Hozzávalók 3 főre:

  • 30 dkg szarvacska tészta
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg apróra vágott bacon vagy sonka
  • só, bors, delikát, szerecsendió
  • snidling
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 csapott evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • zöldborsó ízlés szerint
  • 7 dkg trappista sajt
  • 7 dkg cheddar sajt
  • 5 dkg parmezán sajt

Elkészítés:

Kezdésként a tésztát forró, sós vízben kifőzzük.Ha borsóval szeretnénk feldobni, abban az esetben 10 percig lobogó vízben előfőzzük azt.

Amíg a tészta és a borsó készül, hozzá is láthatunk a mártáshoz.

Az előre felkockázott bacont vagy sonkát egy kevés olajon megfuttatjuk. Miután elkezdett pirulni hozzáadjuk az 5 dkg vajat. Ha a vaj felhevült rászórjuk a lisztet, és addig melegítjük, míg habozni nem kezd. Az 5 dl tejet  kisebb adagonként öntjük hozzá, és fakanállal, de leginkább kézi habverővel keverjük csomómentes, sima állagúra.

Ebben a fázisban  tulajdonképp egy besamelmártást készítünk, amit ízlés szerint fűszerezünk sóval, borssal, esetleg szerecsendióval, valamint a 4 gerezd fokhagymát fokhagymanyomó segítségével a mártásunkhoz adjuk.

A forró mártáshoz hozzáadjuk a lereszelt sajtokat, ami a tészta lelkét képezi. Minél többféle sajtot használunk, a tésztánk annál finomabb lesz. Végül hozzáadjuk az előre megfőzött zöldborsót is.

A leszűrt tésztát óvatosan a sajtos mártáshoz keverjük, a tetejét sajttal és snidlinggel díszítjük.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.