Instagram

Follow Me!

Hozzávalók:

  • 1 csomag papardelle tészta (450 g)
  • 3 csomag (150g) füstölt lazac szelet
  • 2 közepes méretű cukkini
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • egy csipetnyi parmezán
  • őrölt fekete bors
  • petrezselyem
  • olaj
  • 10-15 dkg gorgonzola
  • 2-3 dl főzőtejszín
  • koktélparadicsom

Elkészítés:

A cukkinit nagylyukú reszelő segítségével lereszeljük, majd egy serpenyőben pár csepp olajon puhára pároljuk. Eközben sóval, borssal ízesítjük. Belereszeljük a fokhagymákat is. Mikor kellően megpuhult főzőtejszínnel felöntjük, és a lereszelt gorgonzolával, valamint a parmezánnal besűrítjük, összeforraljuk.

Közben a tésztát lobogó, sós vízben, pár csepp olaj hozzáadásával készre főzzük. A füstölt lazacot apró kockára vágjuk, majd néhány csepp olajat felhevítünk, és azon egy picit megfuttatjuk. Ha a tészta megfőtt, a szósszal jó összeforgatjuk.

A lazac visszamaradt zsiradékában néhány szem koktélparadicsomot elfelezünk és egy picit megfuttatunk. A tálalásnál a tésztára igény szerint lazacdarabokat teszünk, ráhelyezzük a koktélparadicsomokat, megszórjuk friss petrezselyemmel, egy pici parmezánnal, és ízlés szerint citrommal fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

A Mac and Cheese egy ellenállhatatlanul sajtos, hagyományos amerikai tészta, amit érdemes kipróbálni.

Rögtönzött tésztaétel készült ma nálunk, de olyan nagy sikere volt, hogy többször is el fogom készíteni.

Kezdetben nem kedveltem a spenótot, mint olyat, viszont ez a tészta egy életre megszerettette velem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..