Instagram

Follow Me!

A gorgonzola nagyon jól harmonizál a füstölt lazaccal, amit a cukkini lágysága tesz teljessé.

Hozzávalók:

  • 1 csomag papardelle tészta (450 g)
  • 3 csomag (150g) füstölt lazac szelet
  • 2 közepes méretű cukkini
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • egy csipetnyi parmezán
  • őrölt fekete bors
  • petrezselyem
  • olaj
  • 10-15 dkg gorgonzola
  • 2-3 dl főzőtejszín
  • koktélparadicsom

Elkészítés:

A cukkinit nagylyukú reszelő segítségével lereszeljük, majd egy serpenyőben pár csepp olajon puhára pároljuk. Eközben sóval, borssal ízesítjük. Belereszeljük a fokhagymákat is. Mikor kellően megpuhult főzőtejszínnel felöntjük, és a lereszelt gorgonzolával, valamint a parmezánnal besűrítjük, összeforraljuk.

Közben a tésztát lobogó, sós vízben, pár csepp olaj hozzáadásával készre főzzük. A füstölt lazacot apró kockára vágjuk, majd néhány csepp olajat felhevítünk, és azon egy picit megfuttatjuk. Ha a tészta megfőtt, a szósszal jó összeforgatjuk.

A lazac visszamaradt zsiradékában néhány szem koktélparadicsomot elfelezünk és egy picit megfuttatunk. A tálalásnál a tésztára igény szerint lazacdarabokat teszünk, ráhelyezzük a koktélparadicsomokat, megszórjuk friss petrezselyemmel, egy pici parmezánnal, és ízlés szerint citrommal fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

A bolognai spagettit mindenki másképp készíti. Sokféle változatot próbáltunk már, de nekünk ez a kedvencünk.

Lágy, tejszínes tészta, omlós csirkemellel és sok zöldséggel.

Egy könnyed, krémes tészta a szürke hétköznapokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..