Langalló - Otthon ízei

Langalló

Tökipompos, kenyérlángos, kemencés lángos avagy a régi idők egyik legfinomabb éhségcsillapítója.

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 1 db főtt burgonya
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál olaj
  • egy csipet só
  • egy csipet cukor
  • 3-4 dl víz
  • 1 dl tej
A feltéthez:
  • tejföl
  • szalonna (császár/ bacon)
  • lilahagyma
  • fokhagyma
  • füstölt kolbász
  • trappista sajt

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olajat, a sót, a felfutott élesztőt, a pépesre tört főtt burgonyát és a víz fokozatos adagolásával sima, jól kezelhető tésztát készítünk.

40-50 percen keresztül, letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A pihentetés után lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, 180°-on körülbelül 5-8 percig elősütjük.

A sütőből kiemelve fokhagymás tejföllel megkenjük, ráaprítjuk a szalonnát, kolbászt, hagymát és vastagon megszórjuk reszelt sajttal.

Tipp: ha a hagymát és a szalonnát előzetesen megpirítjuk sokkal finomabb lesz a kenyérlángosunk.

A feltéttel megrakott tésztát visszatesszük a sütőbe és pirosra sütjük.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.