Tökipompos, kenyérlángos, kemencés lángos avagy a régi idők egyik legfinomabb éhségcsillapítója.

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Pihentetés 40 perc
Összesen: 1 óra 50 perc
Adag: 1 tepsi

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 db főtt burgonya
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 ek. olaj
  • egy csipet
  • egy csipet cukor
  • 3 - 4 dl víz
  • 1 dl tej

A feltéthez:

  • tejföl
  • szalonna (császár/bacon)
  • lilahagyma
  • fokhagyma
  • füstölt kolbász
  • trappista sajt

Elkészítés:

  • Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olajat, a sót, a felfutott élesztőt, a pépesre tört főtt burgonyát és a víz fokozatos adagolásával sima, jól kezelhető tésztát készítünk.
  • 40-50 percen keresztül, letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  • A pihentetés után lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, 180°-on körülbelül 5-8 percig elősütjük.
  • A sütőből kiemelve fokhagymás tejföllel megkenjük, ráaprítjuk a szalonnát, kolbászt, hagymát és vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
  • Ha a hagymát és a szalonnát előzetesen megpirítjuk sokkal finomabb lesz a kenyérlángosunk.
  • A feltéttel megrakott tésztát visszatesszük a sütőbe és pirosra sütjük.

Fanni Fanni

A bolti zsemle közel sincs ilyen finom, mint ez.

A legfinomabb pizza tészta, amit valaha is készítettem.

Finom, puha csiga egy meglehetősen krémes öntettel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .