Instagram

Follow Me!

Elég sok formáját szeretjük a rizsnek, ezért gyakran előforduló köret nálunk. Az egyik nagy kedvenc a kukoricás.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1,5 bögre rizs
  • 3 bögre víz
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint petrezselyem
  • körülbelül 3-4 dkg vaj

Elkészítés:

A rizst kimérjük, egy szűrön átmossuk és egy magasabb falú edénybe tesszük. Hozzáadjuk a vizet és a vajat.

Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel illetve majoránnával. Adhatunk hozzá apróra vágott petrezselymet is. Lefedjük és sűrűn kevergetjük.

Ha elfőtte a vizét, akkor megkóstoljuk. Ha még roppan egy picit, akkor lefedve hagyjuk, tűz nélkül, és várjuk,hogy megpuhuljon.

Ha nagyon roppan, akkor egy pici vizet adunk még hozzá és tovább főzzük.

Ha megfőtt, akkor beleforgatjuk a kukoricát és köretként tálaljuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Kiváló helyettesítője lehet a krumplipürének. Kellemes, lágy ízvilág, és nem utolsó sorban sokkal egészségesebb.

Különleges ízével köretként a legegyszerűbb húst is nagyszerűvé varázsolja.

Nem olajos, nem zsíros. Kívül kérges, belül pedig puha és omlós.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..