Instagram

Follow Me!

Igazi vitaminbomba a hideg, téli napokra.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 2 db közepes krumpli
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kis doboz tejföl
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint  kömény
  • ízlés szerint ételízesítő
  • pici cukor

Elkészítés:

A kelkáposztát megtisztítjuk, a főzelékhez csak a vékony, középső leveleket használjuk fel.

A kelkáposzta felhasználható részét, és a krumplit felaprítjuk, és  feltesszük főni, annyi vízben, amennyi ellepi őket. A főzővízhez hozzáadjuk a fűszereket, és fedővel lefedve, körülbelül 30-40 perc alatt, nagyon puhára főzzük. Ha nagyobb darabokra sikerült aprítanunk, akkor krumpli-törővel egy kicsit összetörjük.

A 3 evőkanál olajból és a 3 evőkanál lisztből világos rántást készítünk, amit hozzáadunk a megfőtt káposztához és krumplihoz, majd hozzávegyítjük a tejfölt.

Természetesen rántás helyett habarást is használhatunk, amihez tejre és keményítőre lesz szükség.

Fasírttal az igazi.

Otthon ízei Otthon ízei

Kiadós köret, amely nem csak sültekhez, hanem ragukhoz is kiváló.

Kiváló helyettesítője lehet a hétköznapi krumplipürének, ha valami izgalmasra vágyunk.

Selymes, laktató és ízletes tészta. Jól harmonizál a pesztó és a cukkíni együttese.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..