Instagram

Follow Me!

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 2 db közepes krumpli
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kis doboz tejföl
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint  kömény
  • ízlés szerint ételízesítő
  • pici cukor

Elkészítés:

A kelkáposztát megtisztítjuk, a főzelékhez csak a vékony, középső leveleket használjuk fel.

A kelkáposzta felhasználható részét, és a krumplit felaprítjuk, és  feltesszük főni, annyi vízben, amennyi ellepi őket. A főzővízhez hozzáadjuk a fűszereket, és fedővel lefedve, körülbelül 30-40 perc alatt, nagyon puhára főzzük. Ha nagyobb darabokra sikerült aprítanunk, akkor krumpli-törővel egy kicsit összetörjük.

A 3 evőkanál olajból és a 3 evőkanál lisztből világos rántást készítünk, amit hozzáadunk a megfőtt káposztához és krumplihoz, majd hozzávegyítjük a tejfölt.

Természetesen rántás helyett habarást is használhatunk, amihez tejre és keményítőre lesz szükség.

Fasírttal az igazi.

Otthon ízei Otthon ízei

A mexikói konyhák elengedhetetlen fogása, azték eredetű étel: avokádókrém.

Amilyen különleges zöldség, olyan különleges elbánást igényel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..