Instagram

Follow Me!

Kiváló helyettesítője lehet a krumplipürének. Kellemes, lágy ízvilág, és nem utolsó sorban sokkal egészségesebb.

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej karfiol
  • ételízesítő
  • 4-5 dkg vaj
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 15-20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira bontjuk és megmossuk. Ételízesítővel fűszerezett vízben puhára főzzük. Miután a karfiol megpuhult egy botmixer segítségével pürésítjük.

Hozzákeverjük a vajat és a 2-3 evőkanál tejfölt.

Ekkor egy lábasba tesszük, majd visszatesszük a tűzhelyre egy picit újramelegíteni. (Abból a célból, hogy a reszelt sajt, amit hozzáadunk megfelelően elolvadjon.)

Abban az esetben, ha szükséges ételízesítővel, sóval után-ízesíthetjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Egy klasszikus francia étel, omlós tésztával és gazdag töltelékkel.

A mozzarella és a paradicsom együttese nagyon jól harmonizál, amely megmutatkozik ebben a levesben is.

Az igazán finom vadas elmaradhatatlan kiegészítője.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..