Instagram

Follow Me!

Nagyon szeretjük a kakaós csigát, ezért sűrűn előfordul nálunk.

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj
  • egy csipet só
  • 2 dkg cukor
  • 1 tojás
A töltelékhez:
  • 5 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 5 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • (használhatunk cukrozott kakaóport is, akkor a cukor elhagyandó)
A tetejére:
  • 1 db tojás

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a vajat olvasztva és a tojást. Összekeverjük, majd jól összedolgozzuk.

Tipp:igény szerint a lisztet, vagy a folyadékot pótolhatjuk, ha úgy látjuk, hogy többet kíván a tésztánk.

Közepesen lágy tésztát készítünk.

Letakarva, meleg helyen, körülbelül 30 percig duplájára kelesztjük.

Pihenés után lisztezett deszkán kinyújtjuk, körülbelül fél cm vastagságúra. Megkenjük az olvasztott vajjal, és vastagon megszórjuk a cukorral összekevert kakaóporral.

Feltekerjük (igyekszünk minél szorosabban), majd körülbelül 2 cm széles szeletekre vágjuk.  Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Igény szerint formázzuk.

Újabb 30 percet pihentetjük.

A tetejét megkenjük a felvert tojással, és 180°-on, 15 perc alatt arany barnára sütjük.

Tálaláskor ízlés szerint meghinthetjük porcukorral.

Otthon ízei Otthon ízei

Mutatós, gyors és nagyon finom.

Puha, mézes tészta. Finom vaníliás, tejes krém.

Tökipompos, kenyérlángos, kemencés lángos avagy a régi idők egyik legfinomabb éhségcsillapítója.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..