Kakaós csiga - Otthon ízei

Kakaós csiga

Nagyon szeretjük a kakaós csigát, ezért sűrűn előfordul nálunk.

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj
  • egy csipet só
  • 2 dkg cukor
  • 1 tojás
A töltelékhez:
  • 5 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 5 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • (használhatunk cukrozott kakaóport is, akkor a cukor elhagyandó)
A tetejére:
  • 1 db tojás

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a vajat olvasztva és a tojást. Összekeverjük, majd jól összedolgozzuk.

Tipp:igény szerint a lisztet, vagy a folyadékot pótolhatjuk, ha úgy látjuk, hogy többet kíván a tésztánk.

Közepesen lágy tésztát készítünk.

Letakarva, meleg helyen, körülbelül 30 percig duplájára kelesztjük.

Pihenés után lisztezett deszkán kinyújtjuk, körülbelül fél cm vastagságúra. Megkenjük az olvasztott vajjal, és vastagon megszórjuk a cukorral összekevert kakaóporral.

Feltekerjük (igyekszünk minél szorosabban), majd körülbelül 2 cm széles szeletekre vágjuk.  Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Igény szerint formázzuk.

Újabb 30 percet pihentetjük.

A tetejét megkenjük a felvert tojással, és 180°-on, 15 perc alatt arany barnára sütjük.

Tálaláskor ízlés szerint meghinthetjük porcukorral.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.