Instagram

Follow Me!

Hozzávalók kb. 15 db-hoz:

A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 3 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg vaj (olvasztva)
A töltelékhez:
  • áfonya dzsem
A csokiborításhoz:
  • vaj
  • víz
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál cukor (lehetőség szerint porcukor)

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot és jól elkeverjük. Hozzákeverjük a tojást és az olvasztott vajat is.

Ha a tésztánk összeállt egy zacskóba tesszük és fél órán keresztül hűtőben pihentetjük.

A pihentetés után kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk és kerek szaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 160°-on, pár perc alatt világosra sütjük.

Ha kihűlt lekvárral összeragasztjuk.

A csokis réteghez a kakaóport összekeverjük a porcukorral, adunk hozzá egy kevés olvasztott vajat és igény szerint vízzel hígítjuk nem túl folyós, kenhető állagúra. A sütiket csokival beborítjuk.

Egy tálcára helyezzük és várjuk, hogy megszilárduljon.

Tipp: kókuszreszelékkel díszíthetjük.

Körülbelül 2 óra elteltével fogyasztjuk.

 

 

Otthon ízei Otthon ízei

Csokoládé felfújt. Nagyon csokis, nagyon krémes és nagyon finom.

Nem túl egyszerű, de annál finomabb, csupa csokis sütemény. A barátom kedvence, így gyakran készül nálunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..