Instagram

Follow Me!

Az ünnepek egyik elengedhetetlen sütije.

Hozzávalók kb. 15 db-hoz:

A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 3 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg vaj (olvasztva)
A töltelékhez:
  • áfonya dzsem
A csokiborításhoz:
  • vaj
  • víz
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál cukor (lehetőség szerint porcukor)

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot és jól elkeverjük. Hozzákeverjük a tojást és az olvasztott vajat is.

Ha a tésztánk összeállt egy zacskóba tesszük és fél órán keresztül hűtőben pihentetjük.

A pihentetés után kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk és kerek szaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 160°-on, pár perc alatt világosra sütjük.

Ha kihűlt lekvárral összeragasztjuk.

A csokis réteghez a kakaóport összekeverjük a porcukorral, adunk hozzá egy kevés olvasztott vajat és igény szerint vízzel hígítjuk nem túl folyós, kenhető állagúra. A sütiket csokival beborítjuk.

Egy tálcára helyezzük és várjuk, hogy megszilárduljon.

Tipp: kókuszreszelékkel díszíthetjük.

Körülbelül 2 óra elteltével fogyasztjuk.

 

 

Otthon ízei Otthon ízei

Igazi vitamindús őszi csemege, egy nagyon régi magyar édesség, sok jótékony hatással.

Inkább egy gyümölcszseléhez hasonlít az állaga, de ízre nagyon finom.

Sokáig kikísérleteztem a túrógombóc receptjével. Néha túl lágy lett, néha pedig az ellenkezője. Ez a mostani recept tökéltes mind állagra, mind pedig ízre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..