Instagram

Follow Me!

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg hús, ízlés szerint csontos hús
  • 5 db répa
  • 3 db fehér répa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 db karalábé
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint szemes feketebors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • egy csipet cukor

Elkészítés:

A húst előkészítjük, majd egy fazékban annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi a húsunkat. Lassú tűzön addig főzzük, amíg föl nem forr.

Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket. A levesünket forrás után lehabozzuk és bezöldségezzük.

Zöldségestől együtt körülbelül 2 órán keresztül lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldségek és a húsok is teljesen meg nem puhulnak.

Közben kóstolgatás mellett ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, köménymaggal, cukorral és ételízesítővel beízesítjük.

Ha megfőtt leszűrjük, és levestésztával, vagy ízlés szerinti levesbetéttel fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

A mozzarella és a paradicsom együttese nagyon jól harmonizál, amely megmutatkozik ebben a levesben is.

A leggyorsabb levesek egyike.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..