Hurkatészta leves - Otthon ízei

Hurkatészta leves

Hagyományos, derecskei étel.

Hozzávalók:

A levesbetéthez:
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 4-5 evőkanál víz
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt pirospaprika
A leveshez:
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2  db répa
  • petrezselyem
  • 2 db kisebb krumpli
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

Elkészítés:

A levesbetéthez a lisztből, tojásból, pici só és igény szerinti víz hozzáadásával jól gyúrható tésztát készítünk. Egy fej hagymát lereszelünk, amit 1 evőkanál olajon megdinsztelünk, majd sóval, borssal és őrölt piros paprikával ízesítjük.

Jól összeforgatjuk.

A tésztát egy lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a masszával, szorosan feltekerjük, mint egy csigát, és kétujjnyi szélességű darabokra vágjuk.

A léhez 2 evőkanál olíva olajon megfuttatunk 1 fej hagymát, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a kockára vágott krumplit a petrezselymet és egy picit összesütjük.

Vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük.

Ha a zöldségek félig megpuhultak, akkor az előzőleg elkészített tésztákat belefőzzük a lébe, és akkor készült el a levesünk, ha a tészták is megpuhultak.

Tipp: tálaláskor friss, apróra vágott petrezselyemmel szórhatjuk meg.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.