Instagram

Follow Me!

Tipikus, hagyományos magyar étel. Kellően lágy, szaftos, pikáns. Feldobja a családi ebédeket – nem csak ünnepnapokra.

Hozzávalók 4 főre:

Palacsintához:
  • 25 dkg liszt
  • 2-3 dl tej
  • 3 nagy tojás
  • pici olaj
  • igény szerint szódavíz
Töltelék:
  • pici olíva olaj
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • 50-60 dkg ízlés szerinti hús
  • ételízesítő
  • zúzott fokhagyma
  • őrölt kömény
A habaráshoz:
  • tejföl
  • liszt

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit egy nagy tálban csomómentesre keverjük, picit állni hagyjuk. Egy palacsintasütő serpenyőt felforrósítunk, kevés zsiradékkal kikenjük majd kisütjük a palacsintákat.

A húst megmossuk, apró pici kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és egy kevés olívaolajon megfuttatjuk. Sóval, borssal ételízesítővel ízesítjük.

Ha a hagyma üvegesre párolódott hozzáadjuk a húst és jól összesütjük. Ezt követően pirospaprikával esetleg egy pici köménnyel, fokhagymával ízesítjük és puhára pároljuk.

A habaráshoz a tejfölt a liszttel simára keverjük, majd ha a hús megfőtt, a levét külön edénybe szűrjük és hőkiegyenlítéses módszerrel a habarást a lével egyneművé vegyítjük.

A  megpárolt húst ledaráljuk, a kisütött palacsintákba szórjuk, a szafttal meglocsoljuk és feltekerjük.

Tipp: feltekerésnél ügyeljünk arra, hogy a széleit behajtsuk, hogy ne folyjon ki a töltelék.

A palacsintákat szósszal és tejföllel meglocsolva tálaljuk.

 

 

Otthon ízei Otthon ízei

Omlós csirkemell ropogós bacon kabáttal.

A megfuttatott hagyma egy érdekes ízvilágot ad neki.

Családi hagyományok révén készül nálunk ez az igen kedvelt árpagyöngyös káposzta, amelynek receptje a családban régi idők óta generációkról generációkra száll.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..