Instagram

Follow Me!

Az őszi időszak beköszönttével előtérbe kerül az egyik legvitamindúsabb zöldség használata, amelynek különleges ízvilágát a krémleves kiválóan visszaadja a gyömbérrel.

Hozzávalók:

A leveshez:
  • 1 nagyobb méretű sütőtök fele
  • 1 fél szál póré hagyma
  • kevés zsiradék
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt chili por
  • ízlés szerint (egy nagyobb csipet) őrölt gyömbér
Tálaláshoz:
  • tökmag
  • tökmagolaj

Elkészítés:

A póréhagymát vékony csíkokra vágjuk, és kevés zsiradékon megfuttatjuk, majd félrehúzzuk.

Közben a sütőtököt megpucoljuk és kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a póréhagymához és egy kicsit megpirítjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a gyömbért és az ízlés szerinti chilit is. Puhára főzzük.

Közben a tálaláshoz szükséges tökmagot kevés olajon megfuttatjuk. Ha a zöldségek puhára főttek, akkor egy turmix/botmixer segítségével pürésítjük.

Szükség esetén a fűszereket ízlés szerint pótoljuk.

Tálaláskor tökmagolajjal, valamint pirított tökmaggal díszítjük.

 

Otthon ízei Otthon ízei

A leggyorsabb levesek egyike.

Egyszerű leves, amely egy pillanat alatt kicsik és nagyok kedvencévé válhat.

A mozzarella és a paradicsom együttese nagyon jól harmonizál, amely megmutatkozik ebben a levesben is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..