Inkább egy gyümölcszseléhez hasonlít az állaga, de ízre nagyon finom.

Előkészület: 15 perc
Pihentetés: 3 óra
Összesen: 3 óra 15 perc
Adag: 12 db

Hozzávalók:

  • 0,5 dl ízlés szerinti szörp
  • 2 dl víz
  • 15 g zselatin

Elkészítés:

  • A szörpöt feloldjuk a vízzel, hozzákeverjük a zselatint és egy fazékba tesszük.
  • Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk.
  • Ha hab keletkezik, akkor lehabozzuk.
  • Ízlés szerinti formába tesszük. Erre tökéletes lehet akár egy jégkocka tartó is. Én egy lapos, peremes tálcában készítettem el, utána vágtam ízlés szerinti darabokra.
  • Hűtőben tároljuk, 3-4 óra pihenés után fogyasztjuk.

Fanni Fanni

Egy régi, öreg, besárgult papíron találtam ezt a receptet. Először megdöbbenten olvastam, hogy valóban pálinka kell hozzá, aztán amikor kipróbáltam, egyből rájöttem, hogy miért.

A tetején a grillázs nagyon jól harmonizál a sütemény krémességével.

Gyors, egyszerű, dekoratív és nem mellesleg nagyon finom. Puha, másnap sem szárad ki, érdemes elkészíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .