Guacamole-s tortilla - Otthon ízei

Guacamole-s tortilla

Roppanós zöldségek, krémes szósz, olvadó sajt- ellenállhatatlan ízharmónia.

Hozzávalók 6 db-hoz:

A lapokhoz:
  • 20 dkg liszt
  • 1 csapott teáskanál só
  • forró víz : kb. 1,5 dl
  • 4-5 g sütőpor
  • 0,5 dl olaj
A töltéshez:
Zöldségek:
  • saláta
  • hagyma
  • uborka
  • paradicsom ízlés szerint
Hús:
  • 30-40 dkg csirkemell
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint fokhagyma (zúzott)
  • ízlés szerint mustár
  • 2 evőkanál olíva olaj
Guacamole:
  • 2 db avokádó
  • 1 db paradicsom
  • pár csepp citromlé
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 1-2 evőkanál majonéz (opcionális)
Fokhagymás tejföl:
  • ízlés szerint tejföl
  • ízlés szerint fokhagyma (zúzott)
  • ízlés szerint só
  • 30 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Lapok:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és jól elkeverjük.  A víz folyamatos adagolásával és a olaj hozzáadásával viszonylag keményebb, de könnyen kezelhető tésztát készítünk.

Lisztezett deszkán 6 egyenlő részre osztjuk és lisztes felületen folyamatos forgatás és lisztpótlás mellett vékony, szinte hártya szerű kerek lapokat nyújtunk.

Egy serpenyőt olaj hozzáadása nélkül felhevítünk és belehelyezzük a tortilla lapokat. Abból látjuk, hogy el kezdett sülni, hogy szép, hólyagos lesz. Ekkor a szélénél fogva megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.

Hús:

A csirkemellet előkészítjük és felcsíkozzuk. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával és mustárral. A 2 evőkanál olíva olajat felhevítjük és rátesszük a már fűszeres húscsíkokat. Jól megpirítjuk.

Zöldségek, sajt:

A zöldségeket csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük.

Fokhagymás tejföl:

A zúzott fokhagymát ( kb. 2-3 gerezd) hozzáadjuk 2 kispohár tejfölhöz és sóval ízesítjük.

Guacamole:

Az avokádókat félbe vágjuk és kimagozzuk. Egy tálba tesszük és villa segítségével jól összetörjük.

Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, citromlével és ételízesítővel.

A hagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk és azt is hozzákeverjük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és egy kicsit hűtőben pihentetjük.

Összeállítás:

A tortilla lapot megkenjük a guacamole-val, ráhalmozzuk a zöldségeket, a húst a reszelt sajtot és lecsepegtetjük fokhagymás tejföllel. A feltekerésnél opcionális alufóliát használni.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.