Instagram

Follow Me!

A tetején a grillázs nagyon jól harmonizál a sütemény krémességével.

Hozzávalók:

A lapokhoz:
  • 10 tojás fehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csepp citromlé
  • 4 evőkanál liszt
  • 30 dkg darált dió
  • 7 g szalakáli
  • 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 10 tojás sárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj
  • + ízlés szerint cukor a vaníliás puding megfőzéséhez
A tetejére:
  • 1 marék aprított dió
  • 15 dkg cukor

Elkészítés:

A  tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a porcukor és pár csepp citromé hozzáadásával kemény habbá verjük. Hozzászitáljuk a lisztet, a szalakálit, beletesszük a darált diót és laza mozdulatokkal jól összekeverjük.

A masszát 4 részre osztjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe 4 lapot sütünk. A sütéshez én egy nagyobb gáztepsit használtam. 2 adagban sütöttem ki a lapokat, majd mindkettőt megfeleztem.

170°-on, előmelegített sütőben, körülbelül 10 perc alatt készre sülnek.

Közben elkészítjük a krémet. Vízgőzt készítünk elő, amely felett a tojássárgáját a 15 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Addig keverjük míg ki nem fehéredik, majd kihűtjük.

A vaníliás pudingport ízlés szerinti cukor hozzáadásával megfőzzük a fél liter tejben, kihűtjük.

A sütemény tetejére grillázs került, amihez 15 dkg cukrot aprított dióval felolvasztunk. Olajozott alufóliára teszünk, és kihűtünk. Ha kihűlt, egy klopfoló segítségével apróra törjük.

Ha a pudingpor kihűlt belekeverjük a vajat, majd a gőz fölött elkészített tojássárgáját és darát diót.

A süteményt a következőképp állítjuk össze: a lapokat megkenjük a krémmel, ügyelve arra, hogy a tetejére is maradjon egy kevés. A rétegezést tehát krémmel fejezzük be. Erre azért van szükség, hogy megtapadjon rajta a grillázs. A tetejét tehát megszórjuk az apróra tört grillázzsal.

Másnap szeleteljük és fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Anyukám specialitása a sajttorta. Ezek közül az egyik kedvencünk a barackos változat.

Gyors és könnyű desszert. Nem szívja magába az olajat, hidegen és melegen is egyaránt kiváló.

Egyszerű, hagyományos sütemény, amely a legtöbb családnál ékesíti az ünnepi asztalokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..