Gombás, tejfölös ragu csirkemellből - Otthon ízei

Gombás, tejfölös ragu csirkemellből

Egy finom ragu, a szürke hétköznapokra.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 db paradicsom
  • 7-8 db nagyobb csiperke gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 2 dl paradicsomlé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete  bors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • 1 csipet cukor
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2-3 csapott evőkanál kanál őrölt pirospaprika

Elkészítés:

A hagymát apró kockákra vágjuk és a  2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a 3 evőkanál pirospaprikát, elkeverjük és kevés vizet adunk hozzá.  Felforraljuk és hozzáadjuk a felaprított paradicsomot.

Közben hagyjuk,hogy elfőjön és felaprítjuk a húst.

Tipp: egyszerűbb, ha filét használunk, így nem kell bajlódunk különösebben a hússal.

Ha csontos a csirkemellünk, akkor kifilézzük, leszedjük a bőrét és így aprítjuk fel. Hozzáadjuk a pörköltalaphoz a húst, majd a fűszerezés következik.

Egy fokhagymanyomó segítségével hozzáadjuk a fokhagymát, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, köménnyel és egy csipet cukorral. Hozzáforraljuk a  2 dl paradicsomlevet is.

A gombákat szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a ragunkhoz és azzal együtt főzzük tovább. Addig hagyjuk főni közepes lángon, amíg a hús és a gomba puha és omlós nem lesz.

A végén hozzáforraljuk a tejfölt, és galuskával tálaljuk.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.