Instagram

Follow Me!

Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg búzaliszt
  • 2 db tojás
  • 2-3 dl víz
  • 1-2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A lisztet kimérjük egy keverőtálba, hozzáadjuk a sót, a tojásokat és kisebb adagonként kevergetés mellett az igény szerinti 2-3 dl langyos vizet. Laza mozdulatokkal jól elkeverjük. Ha túl sűrűnek találjuk még vízzel hígíthatjuk.

Felteszünk egy lábasban vizet forrni. A víz fölé helyezzük a nokedli szaggatót, és a forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk a nokedlit. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor feltehetően el is készültek a galuskák.

Tipp: ne főzzük túl, mert különben teljesen más, lisztes íze lesz.

Ezután leszűrjük őket, és a szűrőben hidegebb hőmérsékletű vízzel átöblítjük. Egy nagyobb tálba helyezzük, ahol a 2 evőkanál olajjal összeforgatjuk őket, hogy ne ragadjanak össze.

Otthon ízei Otthon ízei

Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

Kellően lágy és krémes köret, elsősorban sültekhez.

Elég sok formáját szeretjük a rizsnek, ezért gyakran előforduló köret nálunk. Az egyik nagy kedvenc a kukoricás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..