Fullos háromszögek - Otthon ízei

Fullos háromszögek

Nem egy egyszerű recept, de megéri!

Hozzávalók:

Tésztához:
  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • egy csipet cukor
  • 5 dl tej
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 dl olaj
Töltelékhez:
  • 40 dkg jobb minőségű sonka
  • 3 fej lilahagyma
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • 40 dkg trappista sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 20 dkg bacon
A tetejére:
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • reszelt sajt

Elkészítés:

Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos cukros tejben. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, az étolajat, a felfutott élesztőt és a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.

Konyharuhával letakarjuk, és egy órán keresztül meleg helyen pihentetjük, hagyjuk, hogy duplájára megkeljen. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.

A sonkát és a bacont apró kockákra vágjuk. A fokhagymát egy fokhagymanyomó segítségével a tejfölhöz adjuk, egy csipet sóval ízesítjük és jól kikeverjük. A hagymát is felaprítjuk és egy evőkanál olíva olajon megfuttatjuk. A kukoricáról a levét leöntjük, a sajtot lereszeljük.

A tésztát pihenés után két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, ráhalmozzuk a hagymát, kukoricát, sonkát, bacont és a sajtot, majd feltekerjük és háromszögekre vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejét olajos tejföllel kenjük meg és vastagon megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 180°-on 25 perc alatt készre sütjük.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.