Instagram

Follow Me!

Fasírt, ahogyan Édesanyám készíti. Ropogós külső, puha belső. Mennyei.

Hozzávalók  4 főre:

  • 1 kg darált hús
  • 1-2 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • egy kevés zsemlemorzsa a hempergetéshez

Elkészítés:

A darált húst befűszerezzük a sóval, borssal, köménnyel és az ételizésítővel, majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát a tojást, és egy fokhagymanyomó segítségével a fokhagymát.

Közben a 2 zsemlét vízbe áztatjuk, körülbelül 10 percig forró vízben, amíg teljesen el nem ázik. Ha a zsemle elázott  hozzávegyítjük a befűszerezett húshoz. Ízlés szerint közepes golyókat formálunk, meghempergetjük zsemlemorzsában. Forró olajban 15-20 perc alatt készre sütjük.

Tipp: a húst akár sütés előtt egy nappal is befűszerezhetjük, de a zsemlét és a tojást csak közvetlenül sütés előtt érdemes hozzáadni, mert különben nem áll össze a fasírtunk.

Otthon ízei Otthon ízei

Anyukám mindig ezt a finom reggelit készítette nekem, amikor valami különlegesre vágytam és nem tudtam, hogy mit egyek. Azóta is nagyon szeretem.

A reszelt, pirított tepertő nagyon jól harmonizál a káposzta kellemes savanyú ízével. Forró házi kenyérrel a legfinomabb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..