Instagram

Follow Me!

Könnyű, foszlós tészta, ropogós cukros-fahéjas réteg, manduladarabok.

Hozzávalók :

  • 80 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás sárgája
  • 2 csipet só
  • fahéjas cukor a tetejére
  • durvára darabolt mandula

Elkészítés:

Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

Közben egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a  tojás sárgáját, a cukrot, a vajat (olvasztva) és a maradék langyos tejet (3 dl).Ezeket összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is.

A hozzávalókból közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük körülbelül egy óra alatt.

Miután megkelt lisztezett deszkán egy kicsit kinyújtjuk, és 20-22 darabra osztjuk. A deszkán az elvágott darabokat  35-40 cm hosszú, ujjnyi vastagságú rúddá sodorjuk, és feltekerjük, mint egy csigát.  A kisodort rúd egyik végét érdemes lelapítani, hogy aztán be tudjuk helyezni a már feltekert tészta alá.  Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kicsit távolabb egymástól, hogy még legyen helyük növekedni. Újabb fél óra pihentetés után a briósok tetejét tojássárgájával megkenjük, fahéjas cukorral, és ízlés szerint darabolt mandulával szórjuk meg.  Előmelegített sütőben, 180°-on, 30 perc alatt készre sütjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Kiváló másodikféle lehet, egy tartalmas levest követően.

Gyors édesség. Nagyon nutellás, nagyon gyümölcsös és nagyon puha.

Ropogtatni való az édesszájúaknak, de süteményekbe is kiváló színfolt lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..