Erdei gyümölcsös tiramisu - Otthon ízei

Erdei gyümölcsös tiramisu

Puha, gyümölcsös, krémes édesség. Télen és nyáron egyaránt kiváló.

Hozzávalók :

  • 2 csomag babapiskóta
A krémhez:
  • 500 g mascarpone
  • 4-5 tojás fehérje
  • 10 evőkanál cukor
  • 2-3 csepp citromlé
  • 1 tábla fehér csokoládé (elhagyható)
  • 1 vanília rúd
  • 1 csomag  erdei gyümölcs mix
Az öntethez :
  • 1 csomag  erdei gyümölcs mix
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 1 csipet fahéj
  • víz

Elkészítés :

A gyümölcsöt kiolvasztjuk, lecsepegtetjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük 1 csepp citromlé segítségével, majd félre tesszük.

A mascarponét a porcukorral és a vanília rúddal összekeverjük, majd hozzáadjuk a gőz felett felolvasztott fehér csokoládét is. Ezután óvatosan, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a korábban felvert fehérjét.

Az öntethez a gyümölcs mixet feltesszük főni a porcukorral és kevés vízzel, majd ízlés szerint egy csipet fahéjat adunk hozzá. Ha rottyant egyet, villával összetörjük vagy leturmixuljuk, ugyanis ebbe fogjuk mártogatni a babapiskótát.

Egy jénaiba a következő sorrendben rétegezzünk: 1 sor babapiskóta, 1 sor gyümölcs, 1 sor krém. Addig csináljuk míg az összetevők el nem fogynak. Fontos hogy a legfelső, záró réteg krém legyen.

Gyümölccsel, reszelt fehércsokoládéval díszíthetjük.

Hűtőben tároljuk, másnap fogyasztható.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.