Instagram

Follow Me!

Hozzávalók :

  • 2 csomag babapiskóta
A krémhez:
  • 500 g mascarpone
  • 4-5 tojás fehérje
  • 10 evőkanál cukor
  • 2-3 csepp citromlé
  • 1 tábla fehér csokoládé (elhagyható)
  • 1 vanília rúd
  • 1 csomag  erdei gyümölcs mix
Az öntethez :
  • 1 csomag  erdei gyümölcs mix
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 1 csipet fahéj
  • víz

Elkészítés :

A gyümölcsöt kiolvasztjuk, lecsepegtetjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük 1 csepp citromlé segítségével, majd félre tesszük.

A mascarponét a porcukorral és a vanília rúddal összekeverjük, majd hozzáadjuk a gőz felett felolvasztott fehér csokoládét is. Ezután óvatosan, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a korábban felvert fehérjét.

Az öntethez a gyümölcs mixet feltesszük főni a porcukorral és kevés vízzel, majd ízlés szerint egy csipet fahéjat adunk hozzá. Ha rottyant egyet, villával összetörjük vagy leturmixuljuk, ugyanis ebbe fogjuk mártogatni a babapiskótát.

Egy jénaiba a következő sorrendben rétegezzünk: 1 sor babapiskóta, 1 sor gyümölcs, 1 sor krém. Addig csináljuk míg az összetevők el nem fogynak. Fontos hogy a legfelső, záró réteg krém legyen.

Gyümölccsel, reszelt fehércsokoládéval díszíthetjük.

Hűtőben tároljuk, másnap fogyasztható.

Otthon ízei Otthon ízei

A barátom anyukája mutatta nekem ezt a receptet. Amellett, hogy finom még egészséges is.

Rögtön puha palacsintatészta, ami nem ragad le, nem szakad szét, és könnyen süthető.

Sok krém, puha, mézes tészta, finom illat, ellenállhatatlan íz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..