Instagram

Follow Me!

Anyukám specialitása a sajttorta. Ezek közül az egyik kedvencünk az epres változat.

Hozzávalók:

  • 4 db natúr vagy tejszínes tömlős sajt /2 doboz mascarpone
  • ízlés szerint cukor
  • 1 csomag zselatin
  • 2 csomag habfix
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • friss eper
  • 1 közepes doboz Hulala tejszín
  • 1 csomag tortazselé
  • 1 kocka vaj

Elkészítés:

A mascarpone-t  vagy a tömlős krémsajtokat egy keverőtálba tesszük. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk és a mascarpone-hoz keverjük. A Hulala tejszínt egy másik tálba a habfixek hozzáadásával felverjük. Miután ezzel megvagyunk a két masszát laza mozdulatokkal összevegyítjük.

Egy tortaformát kivajazunk és beleöntjük a masszát.  Az epret vékony szeletekben a krém tetejére pakoljuk.

A tortazselét a használati utasításnak megfelelően elkészítjük és az eprek tetejére rakjuk.

Hűtőben tároljuk, hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek és másnap fogyasztjuk.

Igény esetén mézes tésztát készíthetünk a tejszínes krém alá.

 

Otthon ízei Otthon ízei

Nem túl egyszerű, de annál finomabb, csupa csokis sütemény. A barátom kedvence, így gyakran készül nálunk.

Puha, gyümölcsös, krémes édesség. Télen és nyáron egyaránt kiváló.

Igazi őszi csemege a sütőtök- ez köszön vissza ebben a didergető hideg elleni pitében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..