Anyukám specialitása a sajttorta. Ezek közül az egyik kedvencünk az epres változat.

Előkészület: 1 óra
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 12 szelet

Hozzávalók:

  • 4 db natúr vagy tejszínes tömlős krémsajt /2 doboz mascarpone
  • ízlés szerint cukor
  • 1 csomag zselatin
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • friss eper
  • 1 közepes doboz Hulala tejszín
  • 1 csomag tortazselé
  • 1 kocka vaj

Elkészítés:

  • A mascarpone-t  vagy a tömlős krémsajtokat egy keverőtálba tesszük. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk és a mascarpone-hoz keverjük. A Hulala tejszínt egy másik tálba a habfixek hozzáadásával felverjük. Miután ezzel megvagyunk a két masszát laza mozdulatokkal összevegyítjük.
  • Egy tortaformát kivajazunk és beleöntjük a masszát.  Az epret vékony szeletekben a krém tetejére pakoljuk.
  • A tortazselét a használati utasításnak megfelelően elkészítjük és az eprek tetejére rakjuk.
  • Hűtőben tároljuk, hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek és másnap fogyasztjuk.
  • Igény esetén mézes tésztát készíthetünk a tejszínes krém alá.

Fanni Fanni

Kívül ropogós a tészta, belül pedig puha. Jól harmonizál a dió és a baracklekvár együttese.

Egy régi, öreg, besárgult papíron találtam ezt a receptet. Először megdöbbenten olvastam, hogy valóban pálinka kell hozzá, aztán amikor kipróbáltam, egyből rájöttem, hogy miért.

Puha kakaós csiga, ami másnap is nagyon finom marad, nem szárad ki, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .