Instagram

Follow Me!

Az angol reggelik elengedhetetlen kelléke.

Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2-4 dkg kukoricaliszt
  • 1 teáskanál olvasztott vaj

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk és hozzáadjuk a sót. Az élesztőt 1,5 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. Ehhez keverjük hozzá az 1 teáskanál olvasztott vajat.

A két masszát egybevegyítjük és jól összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva 1 órán keresztül pihentetjük.

Miután megkelt lisztezett deszkán 6-8 cm átmérőjűre szaggatjuk és megforgatjuk őket a 2-4 dkg kukoricalisztben.

Ezt követően letakarva újabb 1 órát pihennek.

Forró, száraz serpenyőben sütjük ki őket, takarék lángon. Oldalanként 4-5 perc sülési idővel.

 

Otthon ízei Otthon ízei

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Nagyon szeretjük a fonott kalácsot reggelire tejjel, megkenve vajjal.Így gondoltam, hogy célszerű, ha házilag készítem.

Finom, puha csiga egy meglehetősen krémes öntettel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..