Instagram

Follow Me!

Az angol reggelik elengedhetetlen kelléke.

Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2-4 dkg kukoricaliszt
  • 1 teáskanál olvasztott vaj

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk és hozzáadjuk a sót. Az élesztőt 1,5 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. Ehhez keverjük hozzá az 1 teáskanál olvasztott vajat.

A két masszát egybevegyítjük és jól összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva 1 órán keresztül pihentetjük.

Miután megkelt lisztezett deszkán 6-8 cm átmérőjűre szaggatjuk és megforgatjuk őket a 2-4 dkg kukoricalisztben.

Ezt követően letakarva újabb 1 órát pihennek.

Forró, száraz serpenyőben sütjük ki őket, takarék lángon. Oldalanként 4-5 perc sülési idővel.

 

Otthon ízei Otthon ízei

A bolti zsemle közel sincs ilyen finom, mint ez.

Könnyed pogácsa recept, amely még másnap is friss, fogyasztható.

Puha kakaós csiga, ami másnap is nagyon finom marad, nem szárad ki, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..